Les Foudres - Gevelreiniging, kaleien of crepi als gevelrenovatie bij uw thuis
370
post-template-default,single,single-post,postid-370,single-format-standard,theme-stockholm,qode-social-login-1.0.2,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.6,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

Gevelreiniging: laat uw gebouw stralen

Gevelreiniging: laat uw gebouw stralen

Er zijn drie soorten watergedragen methoden voor het reinigen van gevels:

• hogedrukreiniging
• weken
• wassen met stoom / hete druk

Op de juiste manier toegepast, zijn waterbehandelingen de minst invasieve soorten gevelreiniging en een conservatieve manier om het werk te beginnen, vooral als het gaat om typisch vuil en vuil.

De meest gebruikelijke methode is wassen onder druk, waarbij u een lage tot middelhoge drukspray (100 tot 400 pond per vierkante inch) op het oppervlak van het gebouw aanbrengt. (Als referentiepunt is de spray van een tuinslang ongeveer 60 psi.) De waterdruk begint meestal laag en wordt indien nodig verhoogd, gevolgd door schrobben met een natuurlijke of synthetische (maar geen metalen) borstel voor hardnekkige gebieden en gedetailleerde elementen.

Soms wordt een niet-ionisch reinigingsmiddel (het type dat wordt gebruikt in afwasmiddelen, dat minder schuimt dan ionische wasmiddelen en niet reageert met ionen in water) aan het water toegevoegd om vuil op oliebasis van oppervlakken te verwijderen. Zeep en andere huishoudelijke schoonmaakmiddelen mogen niet worden gebruikt bij het reinigen op waterbasis, omdat deze een zichtbaar residu op het metselwerk kunnen achterlaten.

Het weken omvat het spuiten of vernevelen van het metselwerkoppervlak voor een langere periode, meestal tot meerdere dagen per keer, om zware ophopingen van roet en korsten los te maken, vooral in delen van het gebouw die niet aan regen zijn blootgesteld. Inweken, gebruikt in combinatie met druk en gevolgd door een laatste spoeling met water, vereist herhaalde toepassingen die enkele weken kunnen duren. Maar omdat het mild is, is het ideaal voor historisch metselwerk.

 

Chemische middelen

Chemische reinigingsmiddelen zijn effectief voor het verwijderen van vuil, en in tegenstelling tot behandelingen op waterbasis, kunnen ze ook worden gebruikt om verf, coatings, metaalvlekken en graffiti te verwijderen. Op zuur gebaseerde reinigingsmiddelen zijn effectief op ongeglazuurde baksteen en terracotta, gietsteen, beton, graniet en de meeste zandstenen. Alkalische reinigingsmiddelen worden het best gebruikt op zuurgevoelig metselwerk, zoals kalksteen, marmer, gepolijst graniet en kalkhoudende (kalkachtige) zandsteen.

Beide soorten chemische reinigingsmiddelen worden op een nat oppervlak gespoten of geborsteld en mogen een tijdje zitten. Afhankelijk van de stof die wordt verwijderd, kunnen verschillende toepassingen nodig zijn. Beide soorten worden afgespoeld met water; alkaliën krijgen eerst een licht zure wassing om ze te neutraliseren.

Voorbereidend werk

Voordat u begint met een gevelreinigingsprogramma, is het belangrijk om de soorten metselwerk op het gebouw te identificeren en de meest geschikte reinigingsmethode voor elk type te selecteren. Onderscheid tussen verschillende steensoorten is vooral cruciaal. Bepaalde kalkstenen kunnen bijvoorbeeld op zandsteen lijken en wat op natuursteen lijkt kan gegoten steen of beton zijn. Sommige stenen kunnen onzuiverheden bevatten, zoals ijzerdeeltjes die kunnen reageren met bepaalde reinigingsmiddelen, wat kan leiden tot vlekken. Het kiezen van het verkeerde type reinigingsmethode kan onomkeerbare schade aan de bouwmaterialen veroorzaken, dus bij twijfel kunt u het beste een historische bewaarder raadplegen over de samenstelling van het metselwerk.

Houd er ook rekening mee dat sommige chemicaliën (en zelfs water) die veilig zijn voor metselwerk, andere bouwelementen kunnen aantasten of beschadigen, zoals decoratieve metalen elementen, glas, houten raamkozijnen, ijzeren raamkozijnen en raamkozijnen voor ramen. Alle delen van het gebouw die niet worden schoongemaakt, maar die gevoelig zijn voor schade, moeten worden afgedekt of anderszins worden beschermd.

No Comments

Post a Comment