Les Foudres - Gevelreiniging, kaleien of crepi als gevelrenovatie bij uw thuis
371
post-template-default,single,single-post,postid-371,single-format-standard,theme-stockholm,qode-social-login-1.0.2,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.6,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

Veiligheidsmaatregelen voor hoogbouw Gevelreiniging en onderhoud

Veiligheidsmaatregelen

Veiligheidsmaatregelen voor hoogbouw Gevelreiniging en onderhoud

Veiligheid op hoogte is de basisvereiste voor het soort werk dat in de bouwsector wordt uitgevoerd. Deze industrie is de tweede grootste werkgever van arbeidskrachten in India, maar heeft ook het hoogste aantal ongevallen en sterfgevallen, vier keer meer dan in Europa.

De meeste ontwikkelde landen hebben voorschriften voor het werken op hoogte en voor het gebruik van steigers. In gevallen waar er geen regelgeving is, zijn er sterke associaties en goed gedefinieerde praktijken. Er zijn ook formele documenten zoals BSI – British Standard, Operators Safety Guide.

In termen van gebruik van aangedreven toegang zoals schaarplatforms of hoogwerkers is er een vereniging genaamd de IPAF (International Powered Access Federation). Deze federatie leidt mensen op en certificeert deze voor het gebruik van verschillende soorten actieve toegang. Helaas wordt een dergelijke certificering niet gedaan in India, ondanks het brede gebruik van krachtige toegang in het hele land.

Momenteel zijn er geen voorschriften voor het werken op hoogte in India. Het Indiase wetboek van strafrecht vermeldt de maximale gevangenisstraf voor twee jaar in geval van nalatigheid. Deze verantwoordelijkheid ligt echter alleen bij de hoofdwerkgever en niet bij de daadwerkelijke aannemer. In werkelijkheid ligt de verantwoordelijkheid bij de eigenaren van gebouwen, aannemers, facilitaire bedrijven en onderaannemers. Het is absoluut noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de arbeid op het terrein goed is opgeleid, gecertificeerd en uitgebreide training heeft over de te gebruiken machines, hoe deze te gebruiken, veiligheidskenmerken en werkwijzen.

De laatste tijd zijn er enkele bedrijven in India die Façade Cleaning zijn begonnen. Ze moeten hun schoonmakers trainen, niet alleen in schoonmaakvaardigheden, maar ook in vaardigheden om op hoogte te werken.

Omdat glazenwassers gebouwen met een hoogte van meer dan 50 meter schalen en afdalen, is het noodzakelijk dat schoonmakers medisch worden gecontroleerd op kwalen die hun prestaties kunnen beïnvloeden. Dit medisch onderzoek moet worden uitgevoerd op het moment van introductie in het bedrijf / contract. Volgens de Britse normen, moet een schoonmaker die op hoogte werkt medisch worden gecontroleerd op:

  • Hartziekte
  • Hoge of lage bloeddruk
  • Epilepsie / toevallen / duizeligheid
  • Duizeligheid / moeite met evenwicht
  • Verminderde ledemaatfunctie
  • Alcohol- of drugsverslaving
  • Psychiatrische ziekte
  • zwaarlijvigheid
  • suikerziekte

Training is een ander aspect dat moet worden gegeven voordat een reiniger wordt geselecteerd voor reiniging op hoogte. IRATA (International Rope Access Training Association) is de enige wereldwijde handelsassociatie in de sector op werkhoogte; functioneert puur als training- en certificeringsinstituut voor het schalen van kabels. Kandidaten worden een maand lang getraind en gecertificeerd na een rigoureus praktisch programma van drie maanden.

No Comments

Post a Comment